Em fa pensar, aquest tema, perquè crec que a casa nostra s’ha creat un ecosistema extens, però que parteix del seguidisme de la literatura anglosaxona més que no pas de l’observació de les necessitats reals amb una mirada humanista.

En aquest sentit, m’adono que molts joves que creen una startup aspiren a ser CEO, COO, CMO, CTO, CCO... “-Tinguem C-Level o no serem ningú!”. També necessiten business angels, venture capital i un bon entrepreneurial ecosystem en una incubadora que, a poder ser, els serveixi per accelerar-los… i així podríem seguir ad libitum. O fins a l’exit (sense accent!).

D’altra banda, n’hi ha que són els hereus de les presses: mirar el currículum de la matèria “Economía y emprendimiento” és adonar-se que els criteris d’avaluació poden forçar els alumnes -i els professors- a córrer una marató a ritme d’esprint. No és massa diferent la conclusió si observem què passa a Economia, Emprenedoria i Activitat Empresarial a casa nostra. Per “Refermar l'esperit emprenedor, tant individual com col·lectiu, amb actituds de creativitat, flexibilitat, iniciativa, treball en equip, confiança en si mateix i sentit crític” cal una mica més de temps del que disposa una matèria de modalitat.

Quin podria ser, aleshores, un espai una mica més interessant per fer créixer en els joves la voluntat de construir empreses àgils però amb possibilitat de recorregut en el negoci? Empreses que perdurin en el temps i s’adaptin a les necessitats canviants dels seus clients, fins i tot que s’hi avancin, sense haver d’anar apressades cap a un creixement fulgurant, arrossegant una càrrega d’obligacions (legals i procedimentals) massa feixuga. 

Si us he encuriosit, aquí us deixo un text una mica més desenvolupat! No cal dir que estaré encantada si em dieu què en penseu!

ArticleEmprenedoria

Gràcies i fins a la propera col·laboració!

Montserrat Brau
Socia fundadora de Clickedu (2000-2023)
Sòcia fundadora i CEO de Mastercole www.mastercole.com mbrau@mastercole.com

Visitas: 74

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de DIM-EDU para añadir comentarios!

Participar en DIM-EDU

NOTICIAS SOBRE LA JORNADA

ENCUENTRO DE CENTROS INNOVADORES EN BURGOS. A las 24 h. del 6 de mayo, se cerrarán las inscripciones. 

RED EDUCATIVA DIM-EDU

Actualmente DIM-EDU es una red social educativa que conecta más de 25.000 agentes educativos de todo el mundo; de ellos, 15.000 son participantes activos en algunas de sus actividades y 5.000 están inscritos en la red.

Su objetivo es promover la innovación educativa orientada a la mejora de la calidad y la eficacia de la formación que ofrecen los centros docentes, y así contribuir al desarrollo integral de los estudiantes  y al bienestar de las personas y la mejora de la sociedad. Ver más...

Próximos ENCUENTROS DE CENTROS INNOVADORES Para enviar un evento a esta AGENDA rellenar este formulario.

ENLACES RECOMENDADOS

   

© 2024   Creado por Pere Marquès.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio