L'IEC acollirà una sessió acadèmica sobre el tema del fenomen actual: Examinant la Paraulògica

Màrius Serra va dirigir i presidir una taula rodona que va comptar amb Tina Vallès, Jordi Ventura i Pau Vidal.
El joc de paraulògic està de moda actualment i creix en popularitat. Els avantatges del joc virtual, les necessitats del públic en general i l'aparent augment de la paraulògic s'han presentat avui per a la discussió. “Els usuaris augmenten de manera constant”, segons un dels presentadors, Marius Serra, és imprescindible entendre com se sent el públic general respecte al nostre lèxic. "És crucial entendre com se sent la població general sobre el nostre lèxic". Hi ha una tradició que recolza l'ús de la llengua catalana malgrat tota la polèmica. La Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha celebrat avui a les 17.00 h una sessió acadèmica. amb el tema "La lògica del fenomen paraulològic: una aproximació ludolingüística". A més de poder-lo veure en directe aquí, es va permetre assistir a la reunió, que es va celebrar a la sala Prat de la Riba de l'Institut de Barcelona. L'editor, traductor i programador d'aplicacions lingüístiques Jaume Ortolà va treballar conjuntament en aquest projecte amb Nicolau Dols, president de la Secció Filològica.

Seguidament, Màrius Serra va facilitar una taula rodona amb Tina Vallès, Jordi Ventura i Pau Vidal com a participants. Els resultats de la sessió acadèmica es donaran a conèixer en una presentació a càrrec de Mag Camps i Josep Martines, president de la Comissió de Lexicografia.

Després de la sessió del dia de la doble Paraulogic, es va celebrar un joc de Paraulògic únic i a disposició del públic.

Visitas: 45

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de DIM-EDU para añadir comentarios!

Participar en DIM-EDU

NOTICIAS SOBRE LA JORNADA

ENCUENTRO DE CENTROS INNOVADORES EN BURGOS. A las 24 h. del 6 de mayo, se cerrarán las inscripciones. 

RED EDUCATIVA DIM-EDU

Actualmente DIM-EDU es una red social educativa que conecta más de 25.000 agentes educativos de todo el mundo; de ellos, 15.000 son participantes activos en algunas de sus actividades y 5.000 están inscritos en la red.

Su objetivo es promover la innovación educativa orientada a la mejora de la calidad y la eficacia de la formación que ofrecen los centros docentes, y así contribuir al desarrollo integral de los estudiantes  y al bienestar de las personas y la mejora de la sociedad. Ver más...

Próximos ENCUENTROS DE CENTROS INNOVADORES Para enviar un evento a esta AGENDA rellenar este formulario.

ENLACES RECOMENDADOS

   

© 2024   Creado por Pere Marquès.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio