Així ha estat: Seminari-1 d'Innovació Educativa (Barcelona, 25 d'octubre)

 

V CICLE D'INNOVACIÓ EDUCATIVA

DIMARTS 25 D'OCTUBRE- de 9 h. a 14 h. a "Llibreria ONA" BARCELONA
carrer Pau Claris, 94.


SEMINARI-1: EIXOS TEMÀTICS:
Claus de la innovació educativa, avui
Prevenció del fracàs escolar
IA i anàlisi de dades

PLACES DISPONIBLES. 50. INSCRIPCIÓ per invitació i mitjançant aquest formulari de pre-inscripció gratuïta. Els costos associats a aquestes sessions estan financiats per Clickedu, Qualiteasy, Iddink.

VEURE ELS INSCRITS

 

SESSIÓ DIRIGIDA A coordinadors d'innovació i equips directius de centres innovadors avançats de Catalunya (màxim 2 persones per centre).

DINÀMICA DE LES SESSIONS: Les sessions alternaran presentacions teòriques d'especialistes amb exposicions de centres de referència en diversos àmbits dels processos d'innovació educativa.

Es promouvrà compartir coneixements, informació, experiències i dubtes entre tots els assistents, gestors del procés de transformació dels centres. Al final de cada bloc hi haurà un torn de preguntes.

 

OBJECTIUS:

- Donar informació, compartir experiències d'èxir i oferir una guia d'Implementació sobre els elements tecnològics, metodològics, pedagògics, organitzatius y de marketing imprescindibles per a una innovació educativa orientada a la millora de resultats.

- Ser un àmbit de reflexió i debat del procés de canvi del sector educatiu.

 

DIRECCIÓ: Dr. Pere Marquès


CENTRE DE RECURSOS CLICKEDU. CICLE D'INNOVACIÓ EDUCATIVA

Recopila les ponències i els vídeos dels Cicles d'Innovació Educativa organitzats per ClikEdu, Qualiteasyi Iddink.


JORNADA PRESENCIAL. ACTA-PROGRAMA

9:00 - 9:30.- Acreditació, cafè de benvinguda i networking. Es repartirà el programa de la jornada i documentacIó a tots els assistents.
9:30 Inauguració de la jornada

Däniel van Meer. Director General de Clickedu & Iddink

Eusebi Graners. Presidente de Qualiteasy
<egraners@qualiteasy.com>

Pere Marquès. Coordinador de la xarxa educativa DIM-EDU. Director del Cicle
<peremarques@pangea.org>

9:40 - 10:20 Ponència -1: Claus per a la innovació educativa a l'Era Internet (i del metavers), en sintonia amb la LOMLOE. Presentació.

A l'actual context educatiu que ens perfila el vertiginós desenvolupament tecnològic de l'Era Internet i ara també la LOMLOE, revisarem la guia que suposen “l’estrella de la innovació sistèmica” i les bases del paradigma formatiu de l’Era Internet” per a assolir una millora significativa de la qualitat educativa i l’eficàcia formativa dels centres docents.

Pere Marquès Director del projecte Centres Innovadors. Xarxa Educativa DIM-EDU <peremarques@pangea.org>

10:20 - 11:30 Panell de centres de referència-1: projectes d'innovació educativa. Els ponents convidats faran la seva exposició en unos 10 minuts. Al final de les presentaciones hi hauirà un torn de preguntes i comentaris dels assistents.


Escola Espai 3: "El model educatiu de l'escola": Transformar per la millora, aprenent junts.

Presentació de la transformació del centre Espai 3 com un model sostenible i transferible. La directora explicarà com es va portar a terme i quines han estat les evidències d'èxit.

Rosa Mª de la Fuente. Directora. Escola Espai 3. Sant Joan Despí (Barcelona). Secretària de la Societat Catalana de Pedagogia .<rfuente@xtec.cat>


Escoles Vedruna Catalunya. "Creació d'ecosistemes d'aprenentatge a la xarxa d'Escoles Vedruna" Presentació.

Explicarem com hem creat ecosistemes d'aprenentatge entre iguals com a eina per fer avançar el Projecte Educatiu Vedruna en xarxa. Analitzarem claus d'èxit i reptes de futur.

``Manel Salas. Responsable de pedagogia i innovació a Vedruna Catalunya Educació <manelsalas@vedruna.cat>


Col.legi Episcopal de Lleida:"Estada a l'empresa" a Batxillerat. Presentació.

L'Estada a l'empresa és una matèria optativa i transversal (es pot cursar des de totes les modalitats) amb una funció bàsicament orientadora que vol fer conèixer a l’alumnat la realitat del mercat laboral per conèixer l’estructura organitzativa d’una empresa i la gestió dels seus recursos humans i materials, així com les condicions legals que afecten les relacions laborals. També és posar en pràctica un seguit de procediments, habilitats i actituds generals que són indispensables per a la bona adaptació al futur món laboral (assistència, puntualitat, curiositat, creativitat, afany de superació, capacitat de treball individual i en grup, compliment de les tasques encomanades,…).

*Salvador Sol Felip Cap d'estudis de Batxillerat i professor associat de la Universitat de Lleida al Grau d'Enginyeria Mecànica.<ssol@cepiscopal.org>


Escoles Creixen Goar. És la ciència el pont entre el desenvolupament sostenible i el local? Presentació.

Sovint la ciència queda relegada a aquells apassionats per la matèria i s'allunya de la gent que en pot treure més profit. Amb l'auge del desenvolupament sostenible, tenim l'oportunitat d'obrir la ciència a la ciutadania i permetre-li aplicar-la per crear un pla d'entorn que respongui a les necessitats reals de l'àmbit local.

Xavi Serrano Bombilà. Cap del departament de ciències de l'escola Creixen Goar de Viladecans <xserranob@escolagoar.cat>

 
11:35 - 12:10.- Cafè i networking

12:10 - 12:50 Ponència-2: Tutoria, una eina clau pet la personalització educativa.

Davant del repte de la personalització educativa, per garantir una educacio rellevant per a tots: la tutoria ens aporta estratègies sostenibles per avançar en una escola que doni resposta i oportunitats a tot l’alumnat

*Coral Regí. Escola Virolai <coralregi@virolai.cat>

12:50 - 13:30 Ponència-3: Factors lligats al neurodesenvolupament que influeixen en el fracàs escolar

Miquel Casas. Director del Programa SJD MIND Escoles. Hospital de Sant Joan de Déu mcasasb@gmail.com

13:30 - 13:55 Ponència-4:Analítica de dades a ClickEdu. Presentació

Enric Batlle Iddink-Clickedu <e.batlle@iddink.es>

13:55 Cloenda.

- Suggeriments de temàtiques d'interès i problemàtiques dels centres que es voldríen tractar en propers seminaris. Es proposen: "Lideratge docent". "Xarxes col.laboratives inter-centres". "Escola del futur,¿ sense escola?"."La gestió de l'aula". "Una guia/pautes per elaborar un bon projecte en relació a situacions d'aprenentatge". "Iniciatives d'empreses que assessorin centres"

- Torn obert de preguntes i comentaris.

 

Visitas: 722

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de DIM-EDU para añadir comentarios!

Participar en DIM-EDU

NOTICIAS SOBRE LAS JORNADAS

RED EDUCATIVA DIM-EDU

Actualmente DIM-EDU es una red social educativa que conecta más de 27.000 agentes educativos de todo el mundo; de ellos, 15.000 son participantes activos en algunas de sus actividades y 5.500 están inscritos en la red.

Su objetivo es promover la innovación educativa orientada a la mejora de la calidad y la eficacia de la formación que ofrecen los centros docentes, y así contribuir al desarrollo integral de los estudiantes  y al bienestar de las personas y la mejora de la sociedad. Ver más...

Próximos ENCUENTROS DE CENTROS INNOVADORES Para enviar un evento a esta AGENDA rellenar este formulario.

ENLACES RECOMENDADOS

   

© 2024   Creado por Pere Marquès.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio