Així va ser: 51 Trobada de Centres Innovadors (ON-LINE, 30 setembre)

51º TROBADA DE CENTRES INNOVADORS - SETEMBRE
8 ena. Trobada de Centres Innovadors a Catalunya

 

ON-LINE

Panells temàtics de comunicacions + videoconferències en directe amb tallers, taules trodones i ponències el dimecres 30 de setembre de 2020

S'inscriu en el marc del Projecte Centres Innovadors de la XARXA EDUCATIVA DIM-EDU i està organitzada amb la col.laboració dels centres: Escola Virolai, FEDAC, Escola Pia de Catalunya i Jesuïtes Educació.

ADREÇADA als equips directius, coordinadors d' innovació i professorat en general de tots els nivells educatius, inspectors i gestors de l'Administració Educativa, i especialistes d'empreses del sector.

OBJETIU: facilitar l'intercanvi de coneixements i experiències entre els agents educatius, amb el propòsit d'adquirir idees que facilitin la millora de la seva eficàcia formativa.

 

Sitges

 

INSCRIPCIÓ GRATUITA en aquest formulari

#JORNADADIM


FORMAT VIRTUAL BUFFET DIM que es desenvolupa en dos espais: 1.- L' espai asíncron dels PANELLS TEMÀTICS, obert permanentment des d'ara a tota la comunitat educativa, on s'aniran ubicant les comunicacions que es presentin i es podran deixar comentaris als seus autors. Els autors que ho desitgin també podran oferir el 30 de setembre un TALLER/PRESENTACIÓ en directe sobre la seva comunicació.

2.- Vídeoconferències síncrones en directe, només pels inscrits a la TROBADA, on el 30 de setembre es podrà accedir en determinats horaris a TALLERS I PRESENTACIONS ON-LINE (no consistiran en un vídeo) y a un WEBINAR amb ponències i taules rodones. Inclouran espais de xat i videocomunicació entre inscrits i amb els ponents.


PROGRAMA DE LA TROBADA

VIDEOCONFERÈNCIES EN DIRECTE (30 de setembre):

10-14 h. TALLERS I PRESENTACIONS VIRTUALS

16-19:30 h. WEBINAR: PONÈNCIES I TAULES RODONES

 

PANELLS TEMÀTICS DE COMUNICACIONS:

TOTS:

Adaptacions dels centres davant el Covid-19

Processos d' innovació educativa a nivell de centre

Bones pràctiques i recursos

Escacs Educatius

Escolas i Museus / Patrimoni Natural i Cultural

Mesures antifracàs escolar i per a potenciar talents

Objectius de desenvolupament sostenible (ODS),salut i igualtat de g...

TIC, robòtica, STEAM

Innovació a la Universitat i formació del professorat

MISCELÀNIA DE NOTÍCIES

RECURSOS EDUCATIUS QUE OFEREIXEN LES EMPRESES

 

Veure els INSCRITS. Rebran una acreditació si assisteixen a alguna sessió de taller/presentació o webinar. També si presenten una comunicació.

QUÈ PODEN FER ELS INSCRITS?

- Presentar una comunicació als PANELL TEMÀTICS de la TROBADA, que si volen podran publicar després a la REVISTA DIM

- Deixar comentaris als autors de les comunicacions (si es registren a la XARXA EDUCATIVA DIM-EDU)

- Oferir un TALLER /PRESENTACIÓ on-line en directe el 30-9.

- Reservar plaça i assistir a alguns tallers / presentacions en directe el 30-9

- Assistir el temps que vulguin al webinar en directe el 30-9 a la tarda (rebran l'enllaç de connexió)

Com presentar una comunicació o oferir un taller?

- Enviar títol i breu descripció a <peremarques@pangea.org>
- Veure guia comunicacions i guia tallers.


MATÍ: PROGRAMA DE TALLERS I PRESENTACIONS ON-LINE

(videoconferències síncrones en directe el 30 de setembre)

Són sessions de 30 minuts, i es desenvoluparan en DIRECTE a l'entorn de videoconferència que disposi cada un dels seus organitzadors, que informaran de l'enllaç per a accedir-hi als inscrits que reservin plaça.

Per a reservar plaça a les sessions que siguin del vostre interès (a cada franja horaria hi ha diverses opcions),trameteu un mail (assumpte: TALLER JORNADA 30-9) al ponent i indiqueu: nom, mail i centre /localitat de treball.


10:00 h.

 

Gamificació: fer el que mes m’agrada per aprendre el que més em costa. No hi ha una única definició sobre què és la gamificació, però, amb el que sí que estan d'acord tots els experts és que les estratègies basades en el joc afavoreixen el procés d'ensenyament aprenentatge, ja que incorporen el factor motivacional. A més, que els entorns lúdics també milloren capacitats com el desenvolupament del llenguatge i el pensament matemàtic.

Per implementar la gamificació a l'aula hi ha una àmplia gamma de possibilitats i models. Vist que les tecnologies digitals són un bon recurs per desenvolupar aquests entorns, proposem vincular el contingut amb el programa curricular oficial. Un exemple és la proposta gamificada “eduZland” que treballa les matemàtiques i la llengua castellana i literatura en els cursos de primària alta. Aquest programa suscita la curiositat de l'alumnat, afavoreix el treball cooperatiu i fomenta l'autonomia, a més vincula molts dels reptes amb la vida real, i, per descomptat, aborda el currículum i aconsegueix una major involucració, amb un resultat molt positiu. Ver vídeo.

Marcos Rivera Director Académico de AMCO Iberia <marcosr@amco.me> INSCRIPCIÓ AQUÍ

 

Introducció a la creació de xatbots ear a Telegram aplicats a una situació post-pandèmia. La situació de la pandèmia està produint una acceleració de la incorporació a l'entorn educatiu de les eines de comunicació telemàtiques, Partint del protagonisme de les eines de missatgeria instantània com son Whastapp i Telegram tenim una gran oportunitat de vestir la comunicació de centre a partir de la comunicació per missatgeria , tot i no ser l'opció majoritària, Telegram es ofereix la possibilitat d'incorporar bots personalitzats a la gestió tant d'aula com de centre.
.
En el taller està adreçat a persones que ja coneguin Telegram i vulguin conèixer com incorporar un xatbot propi. S'explicaran les 3 fases en la creació d'un xatbot utilitzant una eina gratuïta i a l'abast de tots els docents com és Google Drive i el llenguatge que incorpora: Google Apps Script (GAS). Per tant com veieu no hi haurà problema per fer servir qualsevol tipus de sistema operatiu: Windows, Linux o Mac.

Per facilitar el treball en el moment de la inscripció al taller, els participants tindran la possibilitat de formar part d'un grup de Telegram a on a més d'informació veuran exemples d'acció dels xatbots al centres educatius.

Ferran Mas <fmas@xtec.cat>

 

PictoEscriptura, canviem la forma d'ensenyar Llengua a Primària. PictoEscriptura, canviem la forma d'ensenyar Llengua a Primària. En aquest taller explicarem com dinamitzar l'aula de llengua amb un mètode d'aprenentatge actiu i contextualitzat.

- Treballar la lectura d'imatges per a afavorir la comprensió inferencial i la lectura creativa del text.
- Jugar per a comprendre la funció a partir de l'ús.
- Estimular la creativitat i la producció textual.
- Treball integrat i significatiu de les tipologies textuals.

Roser Ballesteros <roser.ballesteros@pictoescritura.com> FEU LA RESERVA DE PLAÇA A <toni.sadurni@pictoescritura.com>

 

10:30 h.

 

El nou repte educatiu: personalitzar l’educació. De què parlem quan ens referim a “personalització de l'aprenentatge”?

Es tracta de tenir en compte quins són els interessos i objectius de l'alumnat en el seu procés d'aprenentatge, donant-li veu i capacitat de decisió perquè prengui el control de l'procés a partir de les seves necessitats, interessos, característiques i ritme individuals d'aprenentatge.

És a dir, atorgar als nostres estudiants l'oportunitat de triar i dissenyar el seu propi itinerari i recorregut dirigint i conduint el seu aprenentatge cap als nostres objectius, en funció de la seva pròpia situació, el seu temps, el seu ritme d'aprenentatge, els seus interessos i les seves característiques particulars.

Perquè es tracti d'un aprenentatge personalitzat, el docent ha de crear l'escenari, el marc de treball i les propostes que permetin a l'alumnat assumir el control del seu aprenentatge, com passa amb el programa Aluzo. Ver vídeo.

Mònica Hermoso. Asesora Académica de AMCO Iberia <monicah@amco.me> INSCRIPCIÓ AQUÍ

 

Fem robòtica didàctica amb ArduinoBlocks. Mostrarem la utilitat d'aquest llenguatge de programació gràfic, visual i intuïtiu combinat amb elements de robòtica didàctica per tal que els nens i joves el puguin aprendre fàcilment i resolguin reptes amb els seus coneixements tecnològics.

Ariadna Iglesias <admin@innovadidactic.com> Innova Didàctic

11:00 h.

 

Convierte a tus alumnos en científicos verdaderos con Danio rerio, el pez cebra. Es un pez que pone huevos transparentes. Esto hace que podamos seguir el desarrollo de la vida en directo. Para los niños es mágico ver como de un simple huevo, en pocos días se forma un pez y empieza a nadar. Esta fascinación permite enseñarles lo maravillosa que es la ciencia y despertar vocaciones. En el taller exploraremos las posibilidades de aprender con Danio, tanto en un escenario presencial como on line. Vereis en directo los huevos del pez en diferentes estadios con un microscopio para smartphone, el Danioscopio. y jugaremos a adivinar la naturaleza de distintas muestras. Advertencia: existe alto riesgo de caer enamorados de Danio.

Mª Jesús Molina <mcimadevila@icloud.com>

 

Idees per Projectes (virtuals) de robòtica educativa i intel·ligència artificial per la ESO. Recull de projectes de robòtica educativa adaptats a la "nova normalitat" tot evitant la manipulació compartida de materials, i d'altres projectes de programació i simulació "d'intel·ligència artificial". Veure més.

Carlos Garcia Macias <cgarcia@escolesgarbi.cat>

 

Vols conèixer una experiència d’aprenentatge combinat a Infantil? Aquest és el teu taller!
Projecte TRÍPLEX/Blended Learning - Educació Infantil - FEDAC.

Carme Codina. Direcció pedagògica infantil i primària de FEDAC Sant Feliu
<ccodina@fedac.cat>

 

Ensenyament a través del núvol. Noves solucions per a nous reptes.

Ignasi Tosca. Assessor Educatiu
<Ignacio.Tosca@BenQ.com>

11:30 h.

 

Solucions Educatives AV+D. Entre els assistents al TALLER es sortejaran: 3 llicències de videoconferència d'1 any Easymeeting.net i una càmera de videoconferència amb Androide incorporat (no necessita ni micro, ni altaveus ni ordinador extern)

Carlos Rivero <rivero@avd-pro.com> INSCRIPCIÓN Y PARTICIPACIÓN EN SORTEO AQUÍ

 

Go Kubo: per desenvolupar el pensament computacional per l’Etapa d’infantil.Obre les portes al desenvolupament de l'educació STEAM a les aules, facilitant la integració de la tecnologia i la competència digital en el procés d'ensenyament-aprenentatge a totes les etapes educatives. L'ampli ventall de recursos permet triar el projecte que millor s'adapti a cada aula.Aquí es presentarà la proposta per a 2n cicle d'Infantil. Quins recursos té? Com és treballa?

Carlos Muñoz. Baula. Edelvives <carlos.munoz@edelvives.es>

 

Vols conèixer una experiència d’aprenentatge combinat a Primària? Aquest és el teu taller!
Projecte TRÍPLEX/Blended Learning - Educació Primària – FEDAC.

Jaume Fabró. Direcció pedagògica infantil i primària de FEDAC Sant Andreu
<jfabro@fedac.cat>

 

12:00 h.

 

Criteris per a una educació “sense distàncies” en la pandèmia i post-pandèmia.

Federico Malpica. Cofundador i President. Institut Escalae per a la Qualitat de l'Ensenyament-Aprenentatge. <fmalpica@escalae.org> Veure comunicació.

 

¿Quieres hacer robótica totalmente virtual? El taller consistirá en una guía práctica de cómo se puede hacer la robótica dentro de las clases de tecnología de la eso, cumpliendo el curriculum asignado a esta asignatura, y sin necesidad de conocimientos de programación ni de una formación previa por parte del profesor.

Empezaré presentando Esobots, que es una plataforma que se ha construido a partir de la experiencia del equipo de profesores del departamento de tecnología del colegio Santo Angel durante los últimos 7 años. En esta plataforma se encuentra todo el material para que el alumno sea “casi” autónomo y para que el profesor pueda convertirse en un acompañante y no en el protagonista. Esta plataforma guía todo el proceso de aprendizaje y lo va construyendo desde la base.

Con esta guía que nos aporta la teoría, los procedimientos y ordena el conocimiento, más la web “tinkercad” nos permite simular todo tipo de montajes sencillos con Arduino Uno. Ambas plataformas son el complemento ideal para aprender robótica si no se dispone de kits.

En el taller realizaré varios ejemplos de cómo enlazar la teoría de la plataforma Esobots con la práctica virtual de tinkercad y simularé varios circuitos sencillos para que se pueda ver su funcionalidad. Todo ello en 15-20 min y dejaré 10 min para contestar posibles dudas.

Jose Antonio Sanchez. Colegio Santo Ángel. Gavà (Barcelona) <jsanchez@santoangel.org>

 

Vols conèixer una experiència d’aprenentatge combinat a la ESO? Aquest és el teu taller!
Projecte TRÍPLEX/Blended Learning - Educació Secundària - FEDAC.

Araceli Cuadrado. Direcció pedagògica secundària de FEDAC Santa Coloma
<acuadrado@fedac.cat>

 

La calculadora en las aulas. Casio. Las calculadoras son una herramientas pedagógicas muy recurrentes en las asignaturas STEM, pero desconocemos sus secretos. En este taller veremos la funcionalidad y el uso que en el aula se le puede dar a cada calculadora en los distintos niveles educativos.

Entre los asistentes al TALLER se sorteará: una calculadora ilustrada con Jess Wade o Marie Curie

Lorenzo Andrades. <lorenzoandrades@casio.es >

12:30 h.

 

Tinkercad-circuits virtual. Es un entorn virtual i visual treballant amb Arduino per fer petits circuits... tot virtual... es tracte d.un programa gratuït molt divertit. En el taller es farà una presentació del programa i alguna activitat,

Xavier Pujadas <xpujadas@agmundet.es>

 

Criteris i actuacions clau dels centres i del professorat en els temps Covid de formació híbrida. Es presentaran sintéticament uns principis a tenir en compte i les actuacions essencials a realitzar, i després s'obrirà torn de comentaris i preguntes dels assistents. Veure comunicació.

Pere Marquès Graells <peremarques@pangea.org>

 

Vols conèixer una experiència d’aprenentatge combinat a Batxillerat? Aquest és el teu taller!
Projecte TRÍPLEX/Blended Learning - Batxillerat - FEDAC.

Víctor Martínez. Direcció pedagògica secundària de FEDAC Horta
<vjmartinez@fedac.cat>

 

13:00 h.

 

Solucions Epson per a l'aprenentatge híbrid

Oriol Leal <Oriol_Leal@epson.es>, Josep Galera <Josep_Galera@epson.es>

 

La col·laboració internacional en els processos innovadors. Els processos d'internacionalització ens ajuden a obrir una porta a la col·laboració i al coneixement en un context global. Donarem a conèixer exemples de com la Fundació Tr@ms dinamitza aquests processos per tal de fomentar una mirada oberta cap als projectes innovadors de dimensió internacional. 

En el context actual de pandèmia, la internacionalització en ajuda a estar més connectats amb el món i a compartir experiències dins tota la comunitat educativa: alumnes, mestres i equips directiu

Raquel Fernandez. Cap de Projectes Internacionals <raquelfernandez@fundaciotrams.org>

 

Currículum Expandit: les complementàries com a valor afegits.

Laura Trujillo Vaquero <ltrujillo@fedac.cat>, Núria Rigau. <nrigau@fedac.cat> Direcció pedagògica de FEDAC Salt

 

13:30 h.

 

Creativitat i tecnopedagogia. El taller és una aproximació a les activitats tecnopedagògiques que es poden desenvolupar en un marc educatiu que fomenta la creativitat i el pensament raonat. Per això, durant aquest taller telemàtic, es plantejaran propostes digitals de caràcter constructiu, on es promourà la contextualització de la creativitat juntament amb la proposta d’activitats vinculades a un aprenentatge actiu de tipus «learning by doing».

En aquest sentit, el taller servirà per exposar algunes tècniques que permeten treballar de manera multidisciplinar, transdisciplinar i interdisciplinar aspectes molt diversos del currículum i des de diferents modalitats (modalitat «presencial»; modalitat «blended learning» o «aprenentatges combinats»; i modalitat «on-line»). Alguns dels continguts que il·lustraran els nostres propòsits son p. ex.: característiques del so, unitats de mesura, percepció i tractament del color, nombres, etc. També es tractarà sobre la incorporació de controladores de robòtica, la simulació, el disseny 3D, la RV i els hologrames.

Aquest taller també és una breu pinzellada d’una part de la formació que es podrà gaudir en el Postgrau específic de la Universitat de Barcelona (inici gener 2021): «ALTES CAPACITATS INTEL·LECTUALS DETECCIÓ, INTERVENCIÓ I INVESTIGACIÓ». Us animem que visiteu https://www.postgrauac.com/

Jaume Basseda <jbasseda@binomi.cat>, Maria de Montserrat Oliveras <moliveras@basseda.cat> Binomi. Esparreguera (Barcelona

 

STEPS by FEDAC – Acompanyem educadors, alumnat i famílies

Jordi Gallardo. Director de FEDAC Cerdanyol span>jgallardo@fedac.cat>a, Òscar de Paula. Mestre de FEDAC Montcada

14:00 h.

 

Escenes d'Òpera Escola-Museu per l'Aprenentatge STEAM. Creació d'una escena Global Science Opera i recursos. L'objectiu del taller és crear una escena d'Òpera dins el Projecte GSO (Global Science Opera) i proporcionar recursos per fer-ho.

És un treball col·laboratiu Escola-Museu.

Interdisciplinarietat STEAM, creativitat, habilitats comunicatives, compromís amb l'entorn, educar emocions, són alguns dels èxits d'aquest Projecte de Scientix Community. Veure comunicació

Mª Carmen Díez Calzada Scientix Ambassador <mdiez125@gmail.com>, Mireia Elías Escola Can Fabra (Barcelona) <melias6@xtec.cat> , M Carmen Perea. Directora Museo MUDIC (Universidad Miguel Hernández) <director@mudic.es>

 

TARDA: WEBINAR DE PONÈNCIES I TAULES RODONES
(webinar síncron en directe el 30 de setembre; els inscrits rebran l'enllaç per a connectar-s'hi)
Coordina: Pere Marquès
16:00. Inauguració de la jornada.

Coral Regí. Escola Virolai (Barcelona)

Modest Jou. Director General de FEDAC

Jaume Montsalvatge. Responsable de l'Àrea de Pedagogia i Innovació de l'Escola Pia de Catalunya.

Enric Masllorens. Director de Jesuïtes Educació


Pere Marquès
Coordinador de DIM-EDU. Coordinador de la Jornada

16:15 - 17:05 Taula rodona-1 Quines són les principals adaptacions que s`han realitzat als centres per a fer front a la situació originada pel Covid-19?. Els ponents invitats exposaran el seu punt de vista al respecte en uns 10 minuts. Després hi pot haver interaccions entre els ponents o preguntes dels assistents a aquesta sessió síncrona VÍDEO DE LA TAULA RODONA

Coral Regí. Directora de l'Escola Virolai (Barcelona) <coralregi@virolai.com>

Enric Masllorens. Director de Jesuïtes Educació <enric.masllorens@fje.edu>

Evaristo González. Director de l'IES Torre del Palau. Terrassa. <evaristogonzal@gmail.com>
Aprendre amb les aules obertes a escenaris incerts

Pablo Muñoz. Director del Col.legi Sant Pau Apòstol. Tarragona. <pablomunoz@colsantpau.com>

17:10-17:20 Ponència: Temps d'aprenentatge híbrid. Ponent: Miquel Àngel Prats Professor de la facultat Blanquerna. URL. Responsable de la línia EDUTIC del grup de recerca PSITIC <miquelpf@blanquerna.url.edu> VIDEO DE LA PONÈNCIA.
17:25 - 18:15 Taula rodona-2 Quines són les principals adaptacions que s`han realitzat als centres per a fer front a la situació originada pel Covid-19?. Els ponents invitats exposaran el seu punt de vista al respecte en uns 10 minuts. Després hi pot haver interaccions entre els ponents o preguntes dels assistents a aquesta sessió síncrona. VÍDEO DE LA  TAULA RODONA

Modest Jou. Director General de FEDAC. Pla Triplex. <modestjou@fedac.cat>

Jaume Montsalvatge. Responsable de l'Àrea de Pedagogia i Innovació de l'Escola Pia de Catalunya <jaume.montsalvatge@escolapia.cat>

Pilar Atienza. Coordinadora Pedagògica i Orientadora de l'l'INS Torre Vicens. Lleida <matienza@xtec.cat>

Pilar Casals. Inspectora d'Educació. Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya.<pcasals@xtec.cat>

Miquel Àngel Prats Professor de la facultat Blanquerna. URL. Responsable de la línia EDUTIC del grup de recerca PSITIC <miquelpf@blanquerna.url.edu>

18:20 - 19:10 Taula rodona-3 Respostes educatives davant la COVID19: Estat de la qüestió i prospectiva. Els ponents invitats exposaran el seu punt de vista al respecte en uns 10 minuts. Després hi pot haver interaccions entre els ponents o preguntes dels assistents a aquesta sessió síncrona. VÍDEO DE LA TAULA RODONA.

Rosa Mª de la Fuente. Secretaria de la SCP. Directora de l'Escola Espai3. S. Joan Despí <rfuente@xtec.cat>

M. Victòria Gómez Seres. Vicepresidenta del Col·legi de Pedagogs (COPEC) <viquigomezseres@gmail.com>

Francina Martúi. Presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat <francinamarti@rosasensat.org>

Ana Municio. Vicepresidenta de la Asociación ESPIRAL <municio.ana@gmail.com>
#SOSDigitalDocente

Àlex Rocas. Degà del CDL de Catalunya <alexrocas@cdl.cat>

19:15 Cloenda

PANELL DE COMUNICACIONS: ACTUACIONS DELS CENTRES DAVANT EL COVID-19

La seguretat al centre. Horaris, espais i grups. Re-organització del currículum i l'avaluació. Formació i suport al professorat. Suport als estudiants i les famílies

 

Aprenentatge Triplex

Modest Jou. Director General de FEDAC. span>modestjou@fedac.cat>

 

Criteris i actuacions clau dels centres i del professorat en els temps Covid de formació híbrida

Ponent: Pere Marquès Graells <peremarques@pangea.org>

ES PRESENTA A LES 12:30

 

Protocolo de bioseguridad frente el coronavirus para la vuelta al c.... Vídeos de apoyo para tratar el tema Covid en clase.

Mª Jesús Molina. Colaboradora del CSIC. <mcimadevila@icloud.com>

 

Cocreando la escuela pandemia / post-pandemia. Citerios de calidad para una escuela sin distancias.

Federico Malpica. Cofundador i President. Institut Escalae per a la Qualitat de l'Ensenyament-Aprenentatge. <fmalpica@escalae.org>

ES PRESENTA A LES 12:00


PANELL DE COMUNICACIONS: PROCESOS D'INNOVACIÓ EDUCATIVA A NIVELL DE CENTRE

 

Claus de l'èxit per a una innovació eficaç, eficient i continuada a...

Pere Marquès Graells <peremarques@pangea.org>

 

Implementando la evaluación formativa a nivel de centro.

Mariana Morales Lobo. Consultora Educativa Independiente <info@evaluaryaprender.com>

 

 


PANELL DE COMUNICACIONS: ESCACS EDUCATIUS

 

Escola Jaume Balmes.El Prat de Llobregat (Barcelona). Fem escac al coronavirus..

*Xavier Garcia. Monitor escolar de la Federació Catalana d'Escacs. Miembro de ajEDU. <xavixec@gmail.com>

 
 

 


PANELL DE COMUNICACIONS: BONES PRÀCTIQUES I RECURSOS

 

100 dies de confinament-100 recursos diferents.

Silvia Soteras <ssoteras@mac.com>

 

Aprofitem les mesures de distanciament per generar noves pràctiques d'integració social amb els i les alumnes

Núria Valls <mvallsmolins102@gmail.com>

 

Tecnologías Invisibles a Simple Vista (TISV)

Mar Cano <mdmarcanom@gmail.com>

 

CEIP Virgen del Rosario. Albatera (Alacant) Flipped Classroom per a l'assignatura d'anglès a 3r. de primària.

El contingut desenvolupa la idea general d'una proposta de projecte d'innovació on s'aplica Flipped Classroom per a l'assignatura d'anglès al 3r nivell de primària.
A banda de la proposta, s'expliquen els punts principals per poder entendre aquesta "nova" i actualitzada manera de fer classe. A més a més, es parla del seu origen, així com dels avantatges i inconvenients que cal tindre en compte si s'utilitza el model.
El document mostra les imatges del projecte i proposa, breument, un mètode per analitzar les dades recollides i així poder comprovar la seua eficàcia.

Coloma Durà i Lucas Mestra d'anglès i estudiant de màster a la Universitat de les Illes Balears.<colomadurailucas@gmail.com>

 

INS Provençana. L'Hospitalet del Llobregat (Barcelona) Confid Unlocked.

Adrià Ramírez <aramir13@xtec.cat>

 

 


PANELL DE COMUNICACIONS: ESCOLES I MUSEUS / PATRIMONI NATURAL I CULTURAL

 

European FilmFactory Proyecto Europeo del Cine Patrimonio Cultural ...

Mª Carmen Díez Calzada Scientix Ambassador <mdiez125@gmail.com>

 
 

 


PANELL DE COMUNICACIONS: MESURES ANTI-FRACÀS ESCOLAR I PER A POTENCIAR TALENTS

Sistemes de reforç i recuperació: escola inclusiva orientada a l'èxit de tots els alumnes

 

Les altes capacitats, som-hi? Empoderant les noies.

Esther Maria Secanilla Campo <Esther.Secanilla@uab.cat>

 

Com millorar els aprenentatges i reduir el fracàs escolar.

Pere Marquès Graells <peremarques@pangea.org>

 

 


PANELL DE COMUNICACIONS: ODS, SALUT I IGUALTAT DE GÈNERE

 

La Ópera Científica, un Proyecto Scientix, punto de encuentro de Es....

Mª Carmen Díez Calzada Scientix Ambassador <mdiez125@gmail.com>, Mireia Elías Escola Can Fabra (Barcelona) <melias6@xtec.cat> , M Carmen Perea. Directora Museo MUDIC (Universidad Miguel Hernández)

SE PRESENTA A LAS 14:00

 

Una iniciativa global per l'educació emocional, ètica i socia.

Eulàlia Guiu Puget. Professora de Didàctica i Organització Escolar. UdG. <eulaliaguiu@gmail.com>, Andreu Orra Prat. Psicopedagog de l'EAP d'Osona <aorra@xtec.cat>, Marina Brucet Vinyals. Coordinadora Pedagògica de la Iniciativa <mbrucet@gmail.com>, Hans Burghardt. Coordinador General de Ia Iniciativa <hburghardt@ie3s.org>)

 

Projecte transversal de regulació emocional: què faig per estar bé?

Anna Casadevall Sala Psicòloga i coordinadora pedagògics de l'Saint George's School. <doip@saintgeorgeschool.es>

 


PANELL DE COMUNICACIONS: TIC, ROBÒTICA, STEAM...

 

Binomi. Esparreguera (Barcelona). Tecnopedagogia.

*Maria de Montserrat Oliveras <moliveras@basseda.cat>, Jaume Basseda <jbasseda@binomi.cat>

 

Paradigma educativo del siglo XXI en la educación on line.

Fer del Real. Profesor-investigador Modelos Tecnopedagógicos en el área de Educación - UNIR. <maria.fernanda@unir.net>

 

INS Torre Vicens. Lleida. STEAM. Comunitat confinada.

Sole Maresma <mmaresma@iestorrevicens.cat>, Marina Aguilera, <maguil97@iestorrevicens.cat>

 

INS Torre Vicens. Lleida. Les STEAM a les aules de Secundària..

Esther Pintó <epinto92@gmail.com>

 

Escoles Garbí Pere Verges. Badalona (Barcelona). Robòtica educativa en temps de confinament.

Carlos Garcia Macias <cgarcia@escolesgarbi.cat>

 

CEIP Nº 49 de Puçols. Elx (Alacant). La realidad virtual en educación primaria: un nuevo paradigma educativo.

Claudia Torres Pastor <claudia.torres@estudiants.urv.cat>

 


PANELL DE COMUNICACIONS: INNOVACIÓ A LA UNIVERSITAT I FORMACIÓ DEL PROFESSORAT

 

La innovació docent en els centres universitaris.

Pere Marquès Graells <peremarques@pangea.org>

 

iTutoría, una herramienta de empoderamiento gracias a la Covid-19.

Esther Maria Secanilla Campo <Esther.Secanilla@uab.cat>, Nair Zárate Alva <nairelizabeth.zarate@uab.cat>

 

Les pràctiques dels estudiants universitaris en centres escolars du....

Marta Fuentes Agustí <mfuentes@uoc.edu>

 


PANELL DE COMUNICACIONS: MISCELÀNIA, TUIT NOTÍCIES...

 

L'Asociación ESPIRAL, Educación y Tecnología. Vídeo.

 

Coppel. Agenda de la Causa Internacional Cooppel per la Pau.

 

 


PANELL DE RECURSOS EDUCATIUS DE LES EMPRESES


 

eim / AMCO

Pedro Beneit Sierra. Director de Desarrollo Comercial y de Negocio <pedro.beneit@trebol-educacion.com>

 

Mc Graw Hill.

Sara Álvarez <sara.alvarez@mheducation.com>

Baula. Edelvives.

*Carlos Muñoz. <carlos.munoz@edelvives.es>

School Nurses. Presentación. Video. Documento.

Jesús Ruiz <jesus.ruiz@schoolnurses.es> CEO

La pizarra digital. Presentación

Paul Boutroux <info@pbxtecnologias.es>

Yoleo. Video.

Montse Serra <montse@legiland.cat>

 

PCcomponentes. Presentación.

Domingo Sánchez Melgarejo <domingo.sanchez@pccomponentes.com>

 

Innted - Innovación tecnológica Educativa. Presentación.

Fernando Moreno <fmoreno@habilitas-educacion.es>

Epson

Oriol Leal <Oriol_Leal@epson.es>

PictoEscriptura

Roser Ballesteros <roser.ballesteros@pictoescritura.com>

Exclusivas Escolares Generalife

Miguel Angel Garcia Reche. <mreche@generalife.net>

Aprende con Danio. Web. Curso Covid en la escuela

*Mª Jesús Molina <mcimadevila@icloud.com>

Matific.

José Encuentra <encuentra@matific.com>,

Quadern del professor Alexia / Cuaderno del profesor.

Tere Vida Mombiela <tvida@educaria.com>

Atlantic Devices.Presentación.

Toni Paco <toni@atlanticdevices.com>

Innova Didàctic.Presentació.

Ariadna Iglesias <admin@innovadidactic.com>

 

AV+D. Presentación.

Carlos Rivero <rivero@avd-pro.com

 

CASIO: la calculadora a els aules

Eloy Bernal <eloybernal@casio.es>

 

BenQ

Jordi Casals <Jordi.Casals@BenQ.com>

 

ORGANITZACIO: Xarxa Educativa DIM-EDU (Pere Marquès, Alfonso Cortés, Fer del Real...)

Les TROBADES DE CENTRES INNOVADORES són jornades gratuïtes organitzades a cost zero. Ningú cobra (ni ponents ni organitzadors), ningú paga. Aquestes empreses aporten un petit patrocini que cobreix les despeses de viatge dels organitzadors.

Per a poder deixar comentaris aquí cal registrar-se prèviament a la XARXA EDUCATIVA DIM-EDU

Visitas: 4694

Comentar

¡Necesitas ser un miembro de DIM-EDU para añadir comentarios!

Participar en DIM-EDU

NOTICIAS SOBRE LAS JORNADAS

RED EDUCATIVA DIM-EDU

Actualmente DIM-EDU es una red social educativa que conecta más de 27.000 agentes educativos de todo el mundo; de ellos, 15.000 son participantes activos en algunas de sus actividades y 5.500 están inscritos en la red.

Su objetivo es promover la innovación educativa orientada a la mejora de la calidad y la eficacia de la formación que ofrecen los centros docentes, y así contribuir al desarrollo integral de los estudiantes  y al bienestar de las personas y la mejora de la sociedad. Ver más...

Próximos ENCUENTROS DE CENTROS INNOVADORES Para enviar un evento a esta AGENDA rellenar este formulario.

ENLACES RECOMENDADOS

   

© 2024   Creado por Pere Marquès.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio