TALLERS / SEMINARIS

64º TROBADA DE CENTRES INNOVADORS - 28 SETEMBRE 2021
10 ena. Trobada de Centres Innovadors a Catalunya

TALLERS / SEMINARIS ON-LINE EN DIRECTE


Són sessions de 30 minuts o de 60 minuts,i es desenvoluparan EN DIRECTE a l'entorn de videoconferencia que disposi cada un dels seus organiyzadors, que informaran de l'enllaç per a accedir-hi als inscritos que reservin plaça.

Per a assistir a un taller/seminari cal reservar plaça: si té FORMULARI D'INSCRIPCIÓ, emplene'l; si no en té, tramet un mail al ponent(assumpte: INSCRIPCIÓ AL TEU TALLER 28-9) i indica el teu nom, mail i centre/localitat de treball

 

ANAR AL PROGRAMA COMPLET DE LA JORNADA


Horaris de Barcelona. Atenció als desfasaments horaris: Argentina, Chile, Brasil, Uruguay, Paraguay (-5) Cuba, Venezuela, Bolivia, USA Washington (-6) Perú, Colombia, Ecuador, Panamá, México (-7)

El títol i la seva presentació estan escrits en l'idioma que s'utilitzarà al taller


10:00 h.

 

EmocionaTFamilia. Programa de acompañamiento socioemocional en los centros. Web.30 minuts.

Emociona-Familia nos recuerda cómo “reconocer y comprender” las emociones, de nuestros alumnos e hijos, para poder acompañarlos, con respecto, en su etapa generacional. Dicho programa cuenta con 7 sesiones sustentadas por tres principios: atención plena (AP), observatorio de las fortalezas emocionales (OFE) y la práctica alrededor de la mesa (PCM). Ya son muchos centros que viajan con nosotros, ¿te animas a acompañarnos?
Recuerda que el COVID nos ha enseñado un gran propósito..."volver a casa".

María Carmen Díez González. Universidad CEU Cardenal Herrera. Elche (Alicante) <maria_carmen.diez@uchceu.es>

 


10:30 h.

 

Disseny i impressiío 3D 60 minuts

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

L'Objectiu del taller és que aprenguis a integrar TinkerCad a les teves classes i com preparar amb el Software de Cura les teves impressions de forma fàcil.

José Blanco <education@triwee.shop>

 


11:00 h.

 

Avaluació formativa per a la LOMLOE 60 minuts

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

En aquest taller online veurem totes les claus per avaluar i planificar segons la nova LOMLOE utilitzant Additio. Des de la vinculació de les competències claus, específiques i criteris fins a la planificació acadèmica.

Judit Prat. Responsable Customer Succes. < judit@additioapp.com>

LCI Quest, una eina per a l'autoconeixement a través de les competències per a la gestió de la carrera professional. 60 minuts

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Taller pràctic sobre l’ús de LCI Quest, una eina per a la reflexió i l’autoconeixement, que posa l'accent en les Competències per a la Gestió de la Carrera Professional (Career Management Skills), unes competències que ens ajuden a prendre decisions acadèmiques i professionals.

Durant el taller, a banda de presentar l’eina LCI Quest, es farà una revisió dels elements clau en el procés de pressa de decisions sobre el futur acadèmic i professional dels i les joves.

Taller impartit des de l'àrea de projectes educatius i orientació de D’EP Institut.

Laura Diaz. D'EP <ldiaz@dep.net>


11:30 h.

 

Herramientas de inteligencia emocional para preparar a los profesionales del futur. Ver documento 30 minuts

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Más info.

Pilar Andújar. Coah relacional y trainer en PNL.<pilar@pilarandujarcoach.com>, Alicia López Carles. Directora General de Grupo KEEPON <alopez@grupokeepon.com>

 


12:00 h.

 

Drónica Didáctica con metodología STEAM. 30 minuts

En este taller presentaremos de forma práctica lo conseguido trabajando con la drónica en las aulas desde hace tres años con excelentes resultados.
Una herramienta compleja como son los drones con una buena metodología didáctica convierten el proyecto Drónica Didáctica en algo fácil, amigable y eficaz, aplicable a todos los niveles y áreas curriculares. Para ello, la metodología STEAM propia de Pluma y Arroba es la propuesta para llevar a cabo un buen proyecto de Drónica Didáctica.

José Dulac. Pluma y arroba <jose@dulac.es>

 


12:30 h.

 

 


13:00 h.

 

Reflexions i exemples d'una pedagogia de la convivència basada en el treball col·laboratiu a l'aula. Veure document.30 minuts

La convivència en si, en una escola participativa, ja és un factor educatiu. En aquest Taller-Seminari, reflexionem sobre la importància del factor convivència com a factor educatiu en si mateix.

Podem preguntar-nos: Què és el que aporta el treball col·laboratiu a l’educació? Per això, posarem exemples de treball col·laboratiu a l’aula. Entre ells, l’Aprenentage Servei; el Treball Globalizat; el treball per Projectes, entre d’altres. I reflexionarem des dels punts de vista, tant teòrics com pràctics sobre la importància del treball en grup a l’aula.

M Núria Valls Molins. Educadora i escriptora <mvallsmolins102@gmail.com>

 


13:30 h.

 

 


14:00 h.

 

La imagen didáctica en sus diferentes formatos.30 minuts

El mundo de la imagen es uno de los que más ha avanzado en el ámbito de las TIC.
En este taller se hará un repaso de los diferentes formatos que hoy podemos utilizar en las aulas de manera fácil y creativa. Un taller práctico en el que aprenderemos a crear y trabajar con imagen 3D, imagen 360, realidad virtual, realidad aumentada, realidad holográfica y realidad inmersiva.

José Dulac. Pluma y arroba <jose@dulac.es>

 

Y yo,... ¿qué puedo hacer con Edpuzzle? 30 minuts

FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN

Convierte cualquier video en una clase interactiva: puede cortar el video, añadir una pista de audio para explicarlo, incluir un test o preguntas abiertas.

Rosa Liarte Alcaine <rosa@edpuzzle.com>

 

 

14:30 h.

 

Creatividad i tecnopedagogía.30 minuts

El taller és una aproximació a les activitats tecnopedagógicas que es poden desenvolupar en un marc educatiu que fomenta la creativitat, el pensar i el raonar. Per això, durant aquest taller telemàtic, es plantejaran propostes digitals de caràcter constructiu, on es promourà la contextualització de la creativitat juntament amb la proposta d'activitats vinculades a un aprenentatge actiu de tipus «learning by doing".

En aquest sentit, el taller servirà per exposar algunes tècniques que permeten treballar aspectes molt diversos de l'currículum i des de diferents modalitats (modalitat «presencial»; modalitat «blended learning» o «aprenentatges combinats»; i modalitat «en línia») de manera multidisciplinari, transdisciplinar i interdisciplinar.

Jaume Basseda <jbasseda@binomi.cat>, Maria de Montserrat Oliveras <moliveras@basseda.cat> Binomi. Esparreguera (Barcelona

 


15:00 h.

 

Sabemos qué sabemos, detección de ideas previas en primaria..30 minuts

Este taller pretende poner en relevancia la importancia de detectar ideas previas en el alumnado para poder de ese modo iniciar un aprendizaje significativo. Trataremos sobre instrumentos y estrategias individuales y grupales que permiten establecer una detección interesante para docente y alumnado.

Jessica Rodriguez Piñeiro. CEIP Cedeira. Redondela (Pontevedra) <jessikita520@hotmail.com>

 

15:30 h.

Estrategias didácticas digitales: Genially, pauta de enseñanza centrada en el aprendiz.. Ver documento. 30 minuts

15:30 hrs. de España - 8:30 de la mañana en México. FORMULARIO DE INSCRIPCIÓN

Explicación para utilizar Genially, basado en el diseño de secuencias didácticas, aplicables en preescolar, primaria, secundaria, bachillerato o nivel superior.

Magdalena Nuñez Solano Escuela Normal de Tlalnepantla (MÉXICO) <magda.mns@gmail.com>

 

16:00 h.

La planificación como estrategia. Innovaciones didácticas post pandemia. 30 minuts

Cotidianamente los docentes nos encontramos con imprevistos en nuestras clases, muchos de los cuales se podrían evitar con una buena reflexión sobre lo que vamos a hacer en el aula. La pandemia sorprendió a los docentes y los obligó a revisar sus prácticas. En este esquema la planificación se ha transformado en el puntapié inicial y parte esencial de la clase que debió ser reformulada como tal. Los retornos a la presencialidad nos obligan a volver a reformular estrategias, pensar alternativas y por sobre todo refundar la enseñanza en pos de una articulación entre las viejas y las nuevas formas de enseñanza.

El presente taller parte de la experiencia en diversos ámbitos de enseñanza y propone una reflexión sobre la innovación en la planificación didáctica, sus formas y las potencialidades de las tecnologías. Aborda, a la luz de las experiencias, diferentes formas para pensar la clase antes de la clase en los escenarios híbridos que nos toca habitar.

Sebastián Perrupato <sperrupato@gmail.com> Facultad de Humanidades, UNMdP, CONICET (ARGENTINA)

 


16:30 h.

 

Utilització de Telegram en l'entorn docent 60 minuts

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Objectius: - Veure la potencia que ofereix el treball al núvol amb Telegram
.- Conèixer les possiblitats de grups, canals i bots de Telegram
- Valorar la seguretat i la privadessa amb Telegram .
- Facilitar la creació d'un espai educatiu i personalitzat a Telegram .
- Observar algunes aplicacions de bots de Telegram.

S'explicaran les possibilitats que ofereix Telegram una eina de Missatgeria Instantània ( MI) en l'entorn educatiu ja sigui des dels grups, canals o bots , especialment les aportacions del treball al núvol que ofereix la plataforma segons l'ús que se'n vulgui fer: ja sigui de gestió , personal o com a docent. Farem servir un grup especific a Telegram

ütil per a qualsevol nivell educatiu des d'Intanfil per la comunicació amb les families i amb els equips docents , fins a la Universitat. per fer docència amb alumnes. VEURE DOCUMENT

Ferran Mas Lázaro <fmas@xtec.cat>

 

17:00 h.

   

COMITÈ ORGANITZADOR: Institució Cultural del CIC (Ricard Bahí , David Moreno, Marc Molina, Alejandro López, José Mª) ,Fundació Tr@ms (Antoni Romero), Societat Catalana de Pedagogia (Neus Lorenzo, Josep Serentill), Associació ESPIRAL (Carmen Láez, Óscar Soler) i Grup DIM-EDU (Fer del Real, Carmen Díez, Juan Domingo Farnós, Marta Fuentes, Pere Marquès)
Coordinació local: Ricard Bahí. Coordinació general: Pere Marquès <peremarques@pangea.org>
Twitter: #JORNADADIM ; #CENTROSINNOVADORES

Es poden fer comentaris aquí abaix, Cal registrar-se primer a la XARXA DIM-EDU

 

NOTICIAS SOBRE LAS JORNADAS

RED EDUCATIVA DIM-EDU

Actualmente DIM-EDU es una red social educativa que conecta más de 27.000 agentes educativos de todo el mundo; de ellos, 15.000 son participantes activos en algunas de sus actividades y 5.500 están inscritos en la red.

Su objetivo es promover la innovación educativa orientada a la mejora de la calidad y la eficacia de la formación que ofrecen los centros docentes, y así contribuir al desarrollo integral de los estudiantes  y al bienestar de las personas y la mejora de la sociedad. Ver más...

Próximos ENCUENTROS DE CENTROS INNOVADORES Para enviar un evento a esta AGENDA rellenar este formulario.

ENLACES RECOMENDADOS

   

© 2024   Creado por Pere Marquès.   Tecnología de

Emblemas  |  Reportar un problema  |  Términos de servicio